Foto: iStock
Ziemas aukstie un brīžiem drēgnie mēneši ir ilgs laiks, kurā mums ir nepieciešams būt īpaši stipriem, miera, prieka un veselības pilniem. Tāpēc sertificētā uztura speciāliste Lizete Māldere dalās pieredzē par to, kā savu ikdienu padarīt krāsaināku un organismam izturīgāku. Jo dzīvē patiešām nekas nav nejaušs, arī katram pārtikas produktu dabīgajam tonim ir sava veselības veicinošā nozīme. Ko šajā pelēkajā laikā ir nepieciešams noteikti ievērot?

Pirmkārt – arī šī sava veida “nesezona” nedod iespēju izslēgt svaigus un neapstrādātus augu valsts produktus no savas ēdienkartes. Ik dienu ir nepieciešams iekļaut vismaz 500 gramus vai 3 porcijas dārzeņu, piemēram, brokastīs svaigu tomātu un kādu salātlapu ar gardām brokastu maizītēm, pusdienās notiesāt tradicionālos burkānu – kāpostu salātus un vakariņās vieglu un gardu dārzeņu sacepumu. Izklausās taču gardi, vai ne? Neviens pārtikas produkts nav sava veida superprodukts, ar kura palīdzību būtu iespējams nodrošināt visas organismam nepieciešamās bioloģiski aktīvās vielas. Tieši tāpēc viens no veselīga uztura galvenajiem ieteikumiem ir dažādība.

Dažādība krāsu ziņā ir ļoti svarīga un tā iemesla dēļ bieži vien pasaulē tiek radītas arvien jaunas teorijas, kā savu ikdienu un organismu padarīt krāsaināku, līdz ar to arī veselīgāku. Tāpēc tālāk par krāsām un to nozīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!