Degvīna ražošanas procesā nozīme ir gan izejvielām un receptei, gan arī izmantotajai tehnoloģijai un kvalitātes standartiem. Tomēr tieši tradicionālā krievu ražošanas tehnoloģija ļauj iegūt augstas kvalitātes degvīnu, jo tās pamatā ir precīzi ievērota un otro gadu simteni aprobēta tehnoloģija, skaidro "Latvijas balzams" komercdirektors Valters Kaže. Ražošanas procesā spirta un ūdens sajaukuma filtrēšana tiek veikta brīvā plūsmā, mehāniski neiejaucoties. Spirta un ūdens maisījums gravitācijas ietekmē lēni tiek filtrēts caur trim secīgiem filtriem: kvarca smilšu, Krievijas bērza kokogļu un atkal kvarca smilšu filtru. Rezultātā tiek iegūts tradicionālais krievu degvīns, t.s. "krievu vodka", kam tālākā gaitā var tikt piemērota papildus filtrēšana, pievienotas receptūrā paredzētās papildus sastāvdaļas, piemēram, cukurs vai aromatizatori.
Tradicionālās krievu tehnoloģijas ietvaros filtrēšana tiek veikta kolonu filtrēšanas sistēmā, kas ir vairākus ēkas stāvus augstas iekārtas, tāpēc tikai nedaudzās alkohola ražotnēs to iespējams izmantot. Ar šo īpaša ir, piemēram, "Latvijas balzams" rūpnīca, kurā, izmantojot krievu tradicionālo tehnoloģiju, gadā saražo teju 29 miljonus litru degvīna. Šobrīd "Latvijas balzams" rūpnīcā tiek gatavoti 42 dažādu garšu un zīmolu degvīni 160 pasaules valstu tirgiem. Apmēram 93% no saražotā degvīna apjoma tiek eksportēts, un lielākais eksporta tirgus degvīna produkcijai ir ASV, stāsta Kaže.