Restorāna īpašniekam ir jāmaksā ne tikai par pašu vīnu, viņam jāatpelna telpu nomas maksa, alga personālam, produktu izmaksas u.t.t., tādēļ viņam ir jādomā, kā pelnīt vairāk - arī no glāzes vīna. Ja vakariņo restorānā vienatnē un vēlies tikai vienu vīna glāzi, tas ir pašsaprotami, bet, ja tu vakariņo kopā ar kādu, tad ekonomiskāk būs pasūtīt uzreiz pudeli.
Vien retais nezina, ka viena glāze vīna restorānā maksā dārgāk nekā pudele vīna citviet, kādēļ tā? "Industrijas standarts ir prasīt tādu cenu par glāzi, kādu restorāns maksājis par pudeles iegādi vairumtirgotājam. Pērkot pa glāzēm, vīns tiek izdzerts ātrāk. Viesmīļi to zina, tādēļ arī pārdod labāk, nodrošinot restorānam lielāku peļņu," portālā "Businessinsider.com" stāsta vairāku slavenu Ņujorkas restorānu līdzīpašnieks un dzērienu un atspirdzinājumu speciālists Džo Kampanella.