Kaspars Filips Dobrovoļskis
Izmantojot 100 gadus senu recepti, alus darītava "Aldaris" radījusi jaunu alus šķirni "Mežpils Tumšais", kas jau no februāra vidus būs pieejama tikai bāros un restorānos, jo tiks pildīta tikai mucās.

""Mežpils Tumšais" ir tumšā alus šķirne, ar patīkamu karameļiesala un apiņu aromātu un izteiktu pēcgaršu, kurā dominē rūgtums. Alus brūvēšanā izmanto trīs dažādus iesalus - gaišo, karameļiesalu un tumšo iesalu -, lai iegūtu tieši šai šķirnei raksturīgo, bagāto aromātu, garšas pilnību un piesātināto krāsu," stāsta alus darītavas galvenais alus meistars Valdis Čunka. Viņš arī atzīst, ka šo alu ieteicams baudīt atvēsinātu - 12 grādu temperatūrā.

Lēmums radīt tumšo alus šķirni, ko piedāvāt tikai bāros un restorānos, ir rūpīgi pārdomāts, jo alus baudīšana ārpus mājām pēdējo četru gadu laikā kļūst arvien ierastāka, skaidro "Aldara" mārketinga vadītāja Aiga Dzene.

Turklāt arvien vairāk alus cienītāju vēlas baudīt jaunas un īpašas alus šķirnes un labprāt izvēlas arī tumšo alu. Par to liecina arī pēdējo gadu laikā pieaugošais tumšā alus patēriņš gan pasaulē, gan Latvijā. "Tepat kaimiņos, Lietuvā, tumšais alus šobrīd ir divreiz populārāks nekā pie mums, un tas ir skaidrs signāls, ka šim alus segmentam Latvijā ir potenciāls," uzsver Dzene.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!