Foto: Shutterstock
Jau no mazām dienām ir mācīts, ka sēnes nevar ēst svaigas. Tās ir kārtīgi jāizcep, jāizsautē vai jānovāra, bet, izrādās, ka ne vienmēr. Šos uzskatus jau sen lauzuši šampinjoni, jo tos uzturā var lietot arī svaigus - gan kā uzkodu, gan kā piedevu salātiem vai citiem ēdieniem. Tāpat šampinjoni maina uzskatus arī par ideju "jo krāsaināka pārtika, jo bagātāka ar uzturvērtībām". Šīs mazās, baltās sēnes ir bagātīgs daudzu organismam nepieciešamu un svarīgu uzturvielu avots.

Lūk, dažas šampinjonu pozitīvās īpašības, ko uzskaitījuši portāla "livestrong.com" autori.

Varš un fosfors

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!