olas biezpiens mandeles
Foto: Shutterstock
Tuvojoties pavasarim, jāsāk atvadīties ne tikai no ziemas drēbēm, bet arī no liekā tauku "mētelīša". Nolemjot organisma attīrīšanas nolūkos, pavisam vai tikai uz noteiktu laiku, atteikties no gaļas ēšanas, noteikti jāpadomā par citiem olbaltumvielu ieguves avotiem. Olbaltumvielas ir nepieciešamas, lai uzturētu savu ķermeni formā, cīnītos ar slimībām un uzturētu augstu enerģijas līmeni. Vidēji sievietēm dienā ir jāuzņem 46 grami olbaltumvielu, vīriešiem - 56 grami. Portāls "cookinglight.com" piedāvā 10 olbaltumvielām bagātus pārtikas produktus, kurus vajadzētu lietot uzturā tiem, kuri neēd gaļu.

Olas

Olbaltumvielas: vienā olā - 6 grami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!