Teju katrs ir dzirdējis par leģendāro piecu sekunžu likumu, kas skaidro, ka zemē nokritušu ēdienu drīkst ēst, ja vien tas pacelts piecu sekunžu laikā, tādējādi neļaujot uz tā nokļūt mikrobiem. Neraugoties uz tā plašo pielietojumu, likuma izcelsme tomēr ir samērā neskaidra, un tam trūkst arī zinātniska pamatojuma.
Kā zināms, sākotnēji šo likumu apstrīdējusi kāda vidusskolniece, kas 2003. gadā darbojās kā praktikante Ilinoisas Universitātē, vēlāk gūstot starptautisku atzinību pētniecībā. Džiliana Klarka atklāja, ka ēdiens, nokrītot zemē, ar mikrobiem saskaras nekavējoties un tie nonāk tā sastāvā uzreiz. Tāpat jauniete novēroja vēl kādu neparastu tendenci – zemē nokritušu ēdienu krietni biežāk apēd sievietes, nevis vīrieši.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit