Pieaugot veselīga dzīvesveida popularitātei, cilvēki ne tikai pievēršas fiziskajām aktivitātēm, bet arī vairāk domā par uzturu un nopietnāk izvērtē tā kvalitāti. Visbiežāk, pievēršoties veselīgai ēšanai, cilvēki palielina ikdienas uzturā augļu un dārzeņu īpatsvaru, kā arī atsakās no trekniem un miltainiem ēdieniem. Tomēr ne visi zina, kurus produktus labāk izvēlēties pavasarī, lai uzņemtu vajadzīgos vitamīnus.
Pavasara sezonas produktu kalendārs atklāj, ka martā līdz ar pirmajām pavasara vēsmām svarīgi veikt ķermeņa attīrīšanu, dzerot bērzu sulas. Bet, lai izvairītos no pavasara sezonai tik raksturīgā noguruma, ieteicams uzņemt papildu vitamīnus, lietojot uzturā riekstus un diedzētas sēklas, graudus. Uztura speciālisti uzsver, ka diedzēšana ir vienkāršs un interesants process, ko var īstenot pat dzīvoklī uz palodzes. Īpaši piemērotas diedzēšanai ir redīsu, sinepju, krešu sēklas un lēcas.