Pavārgrāmatā ir ne vien dažādas receptes saldūdeņos un sāļūdeņos mītošo zivju pagatavošanai, bet arī daudz praktisku padomu un ieteikumu, kas jāņem vērā, izvēloties zivi, apstrādājot zivi pirms ēdiena pagatavošanas. Grāmatā atrodami arī interesanti kulinārijas "knifiņi", piemēram, kādu mērci pasniegt pie liesas zivs un kādu pie treknas zivs, kā mazināt zivju specifisko piegaršu, tāpat arī apkopota informācija par dažādu zivju sugu kulinārajām īpašībām. Iecerētā zivju ēdiena recepti ērti atrast palīdzēs grāmatā ievietotais zivju alfabētiskais rādītājs.
Īpašu vērtību šai pavārgrāmatai piešķir tajā iekļautās oriģinālās zivju ēdienu receptes no dažādiem Latvijas novadiem – tās lieliski piemērotas ēdienu pagatavošanai ne tikai virtuvē, bet arī brīvā dabā. Krāsainajās fotogrāfijās soli pa solim parādīts, kā kūpināt butes, kā cept plauža kotletes, kā pagatavot zandartu, kā grilēt nēģus un vārīt zivju zupu. Šo oriģinālrecepšu autori ir lieliski zivju ēdienu gatavošanas meistari. Jānis un Anna Macāni, kas saimnieko Īdeņā pie Lubāna ezera, dalās pieredzē, kā izmantot plaužus, kurus daudzi nepelnīti uzskata par mazvērtīgam zivīm, Evija Klēviņa no Salacgrīvas novada ‟Vējavām" rāda, kā grilēt nēģus un uzvārīt brīnumgardu vēžu zupu "Vējavu" gaumē, Aleksandra Maksakova un Imants Pričins no Rucavas piedāvā aromātisku laša zupas recepti, kurzemniece Indra Kviotkovska atklāj savu īpašo zivju kotletes recepti, savukārt Ilze Salna aicina nobaudīt riktīgu zivju zupu dolēniešu gaumē. Interesi izraisīs arī rīdzinieces, grāmatas "Pipars un oga" autores Zanes Kilblokas receptes un Lūžņas ciema iedzīvotāja, zvejnieka vairākās paaudzēs Māra Šēniņa receptes.