Foto: PantherMedia/Scanpix
Gavēšana modernajā sabiedrībā pārtop par jaunu dzīves stila tendenci. Gavēnis mūsdienu izpratnē vairs nenozīmē badošanos vai vienveidīgu ēdienkarti, bet gan iespēju pirms gaidāmās vasaras uzlabot pašsajūtu un izbaudīt jaunas garšu buķetes, kombinācijas un nianses, mielojoties ar bagātīgajām dabas veltēm.

Jau vairākas nedēļas turpinās Lielais gavēnis, kad liela daļa no mums nododas miesas un prāta attīrīšanai, atsakoties no trekniem ēdieniem un neveselīgiem našķiem un aizstājot tos ar liesākām maltītēm. Lielveikalos ir audzis pieprasījums pēc dārzeņiem, augļiem, sēnēm, bet ēdināšanas iestādēs cilvēki biežāk izvēlas baudīt veģetārus ēdienus.

"Šāda tendence vērojama arī mūsu restorānā, tāpēc esam radījuši daudzveidīgu gavēņa ēdienkarti, kas patīkami pārsteigs pat visprasīgāko gardēdi," pastāstīja Rīgas restorāna "Aqua Luna" pārstāve Jeļena Kašina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!