Tā iemesls ir kancerogēno vielu izdalīšanās gaļā, kas notiek tās grilēšanas un kūpināšanas laikā, ko alus vai kāds cits alkohols savukārt mazina.
Pētnieki to noskaidrojuši, veicot eksperimentu, kurā cūkgaļa pirms grilēšanas četras stundas tika marinēta tumšajā, gaišajā un bezalkoholiskajā alū.
Rezultātā tika atklāts, ka tumšā alus marināde cūkgaļā esošās kancerogēnās vielas mazināja par 68 procentiem, gaišā alus – par 36,5 procentiem, bet bezalkoholiskā alus marināde – par 25 procentiem.
Zinātnieki šobrīd gan nav raduši skaidrojumu, kāpēc tieši tumšais alus šai ziņā ir visefektīvākais, tomēr izsaka pieņēmumu, ka tā iemesls ir tumšajā alū esošie antioksidanti, kas mazina kancerogēnās vielas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit