Foto: Publicitātes foto
Pirmo reizi Latvijā sākts ražot dzirkstošs alkoholiskais dzēriens, kura tapšanā izmantota unikāla tehnoloģija - dzēriena filtrācija caur zeltu, portālam "Tasty.lv" vēsta "Latvijas balzams" pārstāvji. Dzēriens tiek ražots eksporta tirgum un šobrīd nav plānots to piedāvāt Latvijā.

Jaunais dzirkstošais dzēriens "Cosmopolitan Diva" atbilst jaunākajām dzērienu patēriņa tendencēm Eiropā un pasaulē un tiek ražots eksporta tirgum, stāsta uzņēmuma komunikācijas vadītāja "Dana Hasana".

Dzirkstošo dzērienu filtrācija caur zelta diegiem ir inovatīva metode, kas līdz šim izmantota stipro alkoholisko dzērienu ražošanā. "Lai arī nevaram apgalvot, ka esam vienīgie pasaulē, kuri izmanto šo metodi vieglo alkoholisko dzērienu ražošanā, "Latvijas balzams" ir viens no pionieriem šajā virzienā," pārliecināta Hasana, skaidrojot, ka ražošanā jau tiek izmantota virkne inovāciju, piemēram, dzērieni tiek filtrēti caur kokogli, kas jonizēta ar sudrabu; degvīna ražošanā tiek izmantots ūdens no Himalaju kalniem un pielietota dziļās sasaldēšanas metode filtrācijā. "Vieglā alkoholiskā dzēriena filtrēšana caur zeltu ir jauns solis mums pašiem un tas gala produktam piešķir maigāku, izteiktāku garšu. Pārsteigt klientus šodien nav viegli, tādēļ tieši inovācijas, kas palīdz uzlabot vai padarīt īpašu dzēriena garšu, ir viens no virzieniem, kurā šodien attīstās dzērienu ražošana," uzsver uzņēmuma pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!