Tāpat arvien biežāk pirkumu grozos tiek liktas ne tik ierastas maizes šķirnes - ciabatta, valriekstu maize, siera bagete, sēklu maize. Interesanti, ka Kurzemē biežāk nekā citos reģionos iegādājas sēklu maizi, Zemgalē cieņā ir bagetes, Vidzemē baltmaize, bet Latgalē - saldās rozīņmaizes un magoņmaizes, portālam "Tasty.lv" vēsta veikalu tīkla "Rimi" pārstāvji.
Lai iepazīstinātu pircējus ar atšķirīgajiem maizes veidiem, "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis aicina iesaistīties "Ceļojumā maizes pasaulē", kura ietvaros iepazīstina ar kādas valsts vai reģiona tradicionālo maizi, garšas un ēšanas tradīcijām. Šajā reizē - stāsts par franču bagetēm, turku maizi un gallego jeb vieglo un kraukšķīgo maizi no Spānijas ziemeļrietumiem.