Foto: Shutterstock
Gatavojoties Lieldienām un iegādājoties pārtikas produktus svētku galdam, olas krāsošanai un saldumus bērnu iepriecināšanai, jābūt vērīgiem – jāseko līdzi informācijai preces marķējumā un jāpievērš uzmanība pārtikas produktu derīguma termiņam, atgādina Pārtikas un veterinārais dienests, aicinot iegādāties produktus pārdomāti, neveidojot lielus pārtikas uzkrājumus.

Svētkos viens no pirktākajiem pārtikas produktiem būs olas, tādēļ vietā atgādinājums, ka olu uzglabāšanas temperatūru un derīguma termiņu ražotājs norāda uz iepakojuma. Taču patērētājam ir tiesības atvērt iepakojumu un pārliecināties par olu izcelsmi. Cipars uz olas norāda dējējvistu turēšanas metodi (0 – bioloģiskā ražošana, 1 – brīvā turēšana, 2 – turēšana kūtī, 3 – turēšana sprostos). Ar burtiem olas marķējumā norāda valsts kodu, kurā olas ražotas (Latvijai tas būs LV). Tāpat uz olas redzams PVD piešķirtais putnu novietnes identifikācijas numurs (piemēram, 1234).

Atnesot mājās, olas var uzglabāt vai nu ledusskapī, vai nu ārpus tā - istabas temperatūrā, taču uzglabāšanas temperatūrai jābūt nemainīgai, jo temperatūras straujas svārstības varētu veicināt olu bojāšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!