Latvijas iedzīvotāji joprojām ir visai konservatīvi siera lietošanas paradumos - gan sieru veidu izvēlē, gan tajā, ko bauda kopā ar sieru, un visbeidzot arī - pasniegšanas veidā. Iecienītākie sieri Latvijā ir puscietie nogatavinātie sieru, piemēram, Krievijas, Holandes, Čederas siers, nākamā populārākā izvēle ir kausētais siers, bet sieru topa trešajā vietā ierindojas mīkstie, negatavinātie sieri, piemēram, dažādi krēmsieri, Riccota, Mozarella, Sniega bumbas, liecina "Trikātas siera akadēmijas" aptaujas rezultāti.
Visbiežāk siers kā uzkoda tiek kombinēts ar maizi - divas trešdaļas aptaujas dalībnieku atzīst, ka tā ir iecienītākā piedeva sieram. Bieži sieru lieto kopā ar alkoholiskajiem dzērieniem, piemēram, vīnu un alu, savukārt nedaudz mazāk kā trešdaļa iedzīvotāju sieru ēd bez jebkādām piedevām.
"Dzimumu atšķirības ir vērojamas arī piedevu jautājumā. Dāmas aktīvāk izvēlas lietot sieru kopā ar augļiem, dārzeņiem vai baudīt to bez piedevām. Savukārt vīrieši iecienītākos sierus aktīvāk kombinē ar alkoholiskajiem dzērieniem vai gaļu. Salīdzinoši retāk siers lietots arī kopā ar mērcēm, bet pavisam reti - ar medu vai zivīm," stāsta "Trikātas Siera akadēmijas" idejas līdzautore Ramona Kalniņa, piebilstot, ka konservatīvisms siera izvēlē nav nekas peļams. "Tas nav slikti, jo tradīcijas ir vērtīgas. No otras puses mēs dažkārt atņemam sev baudu, ko sniedz īpašs garšu apvienojums."