Plānots, ka kvalitātes zīme "Iesaka uztura speciālisti" tiks piešķirta dažādu kategoriju produktiem, kuros cukura, sāls un tauku daudzums ir ierobežotā daudzumā, kā arī iespējami maz pārtikas piedevu. Uztura speciālisti ir pārliecināti, ka iespēja saņemt jauno kvalitātes zīmi būs pamudinājums arī Latvijas ražotājiem ražot veselībai draudzīgākus produktus, pārskatot savu produktu receptūras un izmantotās izejvielas.
"Asociācijas galvenais mērķis ir sabiedrības, īpaši jaunākās paaudzes, izglītošana par veselīgu un sabalansētu uzturu. Ja nupat varam jau teikt, ka sabiedrība ir gana informēta par sāls, cukura un tauku pārlieku liela patēriņa negatīvo ietekmi uz veselību un pašsajūtu, tad prasme "nolasīt" produktu marķējumus un atpazīt veselīgus produktus vēl nav nostiprinājusies. Lai pircēji neapjuktu no produktu daudzveidības veikalu plauktos vai maldīgi neizvēlētos šķietami veselīgus produktus, mēs izstrādājām zīmi "Iesaka uztura speciālisti", kas palīdzēs pircējiem izdarīt gudru izvēli," skaidro Lolita Neimane.