Slow Food ir starptautiska bezpeļņas organizācija, kas darbojas kā pretspēks ātrajai ēdināšanai (Fast Food) un dzīvesveidam. Slow Food kustība ir pretstats sekām, ko izraisa globalizācija, radot garšas un kultūras standartizāciju un ēdienu vienveidību, vietējo tradicionālo ēdienu izzušanu un cilvēku vienaldzību pret to, no kurienes ēdiens ir nācis, kā tas garšo un kādu ietekmi mūsu pārtikas izvēle atstāj uz apkārtējo vidi, skaidro organizācijas "Slow Food Rīga" dalībnieki - Latvijas mazie zemnieki un ražotāji, kuru pieeja gastronomijai, pārtikas ražošanai un zemkopībai, ir balstīta uz pārtikas kvalitātes konceptu, ko definē trīs savstarpēji saistītas pamatvērtības: labs, tīrs un godīgs.
Labs - svaigs un sezonāls vietējais ēdiens, kas apmierina garšas izjūtu un ir mūsu vietējās kultūras sastāvdaļa.