Ar ko vislabāk ēst sieru? Kad ieteicams ēst sieru? Kādas uzturvielas sierā to padara par gandrīz vai neaizstājamu ēdienkartē? Sekmējot siera kultūru Latvijā, Trikāta Siera akadēmija turpina izglītot Latvijas sabiedrību par sieru un tā labajām īpašībām, kā arī saderību ar citiem pārtikas produktiem, tādēļ sadarbībā ar uztura speciālisti Kseniju Andrijanovu atklāj 10 svarīgus baušļus siera mīļiem. Lai tie kalpo par ceļvedi bagātīgajā siera pasaulē!

Lieto sieru bez šaubām! Kādēļ? Siers ir lielisks neaizvietojamo aminoskābju avots. Zem sarežģītā nosaukuma slēpjas vielas, kas ir īpaši nepieciešamas organismam, bet kuras tas pats saražot nespēj. Papildus aminoskābēm sierā ir arī visaugstākais kalcija saturs, salīdzinot ar citiem piena produktiem, ka arī - ievērojams daudzums fosfora.

Ēd sieru jebkurā vecumā! Kalcijs nodrošina veselīgu augšanu pašiem mazākajiem un pasargā vecāku cilvēku trauslos kaulus. Arī pieaugušajiem gan ar aktīvu, gan ar sēdošu dzīvesveidu siers sniedz vērtīgu vielu krājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!