Foto: Shutterstock
Ik dienu pasaulē tiek izgatavots tūkstošiem dažādu šķirņu sieru - cietie, puscietie, mīkstie sieri, ar pelējumu un bez tā... Sieri atšķiras gan pēc struktūras un konsistences, gan pēc tā, no kāda piena tie gatavoti - Lapzemē top aļņa piena siers, Austrālijā - bifeļa piena siers, Butānas karalistē - jaka piena siers.

Turpinot stāstīt par veselīgo Vidusjūras diētu, delikatešu veikala Gastronome eksperti piedāvā izzinošu "ceļojumu" garšu pasaulē, iepazīstinot ar 10 klasiskiem sieriem, kurus zina visā pasaulē un kurus ir vērts baudīt atkal un atkal, jo, kā zināms, siers ir viena no galvenajām Vidusjūras diētas sastāvdaļām, kuru ieteicams ēst katru dienu, protams, nepārspīlējot ar daudzumiem!

Sieru var saukt par īstu brīnumu - no viena un tā paša piena var pagatavot ļoti daudz un dažādus sierus, kuriem atšķirsies struktūra, garša un aromāts. Gastronome veikalos tiek piedāvāti 200 dažādi siera veidi, kas lieliski noderēs gan ikdienas maltītēm, gan svinību reizēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!