Foto: Shutterstock
Statistika rāda, ka Latvijas iedzīvotājs gada laikā apēd vidēji 4 kilogramus saldējuma. Mēs esam iecienījuši klasisko plombīru, šokolādes un karameļu saldējumus. Jaunām garšām atvērtākie mēģina interesantākas garšas un to kombinācijas - kļavu sīrupus, ievārījumus un riekstus. Saldējumu klāsts ir plašs un katrs var atrast sev piemērotāko garšu un konsistenci.

Saldējuma izvēli citos platuma grādos parasti diktē gan personiskā gaume, gan konkrētā reģiona iedzīvotāju kulinārie paradumi. Nekas neparasts mūsdienās vairs nav sāļais saldējums ar dažādām garšām, kas ir tālu no vaniļas vai šokolādes. Latvijā var nobaudīt gan zilā siera, gan mārrutku saldējumus - bet ar ko pasaulē našķojas citu valstu iedzīvotāji?


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!