Lido uztura speciālisti izpētījuši un apkopojuši interesantus un noderīgus faktus par rabarbera izcelsmi, pielietojumu un nozīmi uzturā. Piemēram, pateicoties diētiskajām īpašībām, lielā cieņā rabarbers ir Holivudā. Citviet ASV un Eiropā tam par godu tiek rīkoti dažādi festivāli, kuros ne tikai ēd sīvo dārzeni, bet arī veido tērpus no tā apjomīgajām lapām.
"Esam jau pieraduši, ka rabarbers tiek izmantots desertos un konditorijas izstrādājumos. Tomēr tas labi sader arī ar pikantiem ēdieniem. Piemēram, Islandē rabarberu ievārījumu tradicionāli pasniedz pie jēra gaļas," stāsta Lido šefpavāre Ilga Joma. "Tāpat no rabarbera var pagatavot vitamīniem bagātus kokteiļus. Izmantojot tikai trīs produktus, var iegūt rabarberu veselības kokteili, kas ir ne vien gards, bet arī atspirdzinošs: rūpīgi notīra rabarberus, sagriež tos kubiņos, pievieno 7% jeb tā dēvēto salātu kefīru un medu, visu kārtīgi sablendē. Jo vairāk rabarberu tiks izmantots, jo biezāks būs kokteilis un koncentrētāka būs tā garša. Lai piešķirtu kokteilim neparastākas garšas nianses, tam var pievienot arī šķipsniņu kanēļa."