Ja jums garšo jūras produkti, pasta ar dažādām mērcēm, siers, rieksti, žāvēti augļi, olīvas un olīveļļa, tātad Vidusjūras diēta ir domāta tieši jums. Veikala Gastronome eksperti turpina stāstīt par pasaulē populārāko un veselīgāko diētu, kuru atzīst un slavē uztura speciālisti un dietologi visā pasaulē.
Nupat rakstījām un stāstījām par vērtīgo olīveļļu, graudaugu produktiem un siera daudzveidību, šoreiz kārta vēl vienam svarīgam Vidusjūras diētas "pamatakmenim", proti - zivīm un jūras produktiem.
Uztura speciālisti un zinātnieki apgalvo, ka zivis cilvēku dara laimīgu - ēdot tās vismaz reizi nedēļā, var novērst depresijas risku, turklāt pētnieki jau sen novērojuši sakarību starp jūras produktu ēšanu un iedzīvotāju mūža ilgumu. Piejūras reģionos dzīvojošie, kuru ikdienas uzturā ir daudz zivis un jūras veltes, ir krietni veselīgāki un dzīvo daudz ilgāk, salīdzinot ar citiem. Īpaši tiek izcelti Vidusjūras reģiona iemītnieki, kuri daudz retāk cieš no sirds un asinsvadu, kā arī onkoloģiskām saslimšanām, salīdzinot ar Ziemeļeiropas "gaļēdājiem". Biežāk izmantotas tiek jūras zivis, kuru priekšrocība ir piesātinātās Omega-3 un Omega-6 taukskābes, kas ir ļoti nozīmīgas sirds un asinsvadu sistēmas darbam.