Foto: Shutterstock
Mūsdienu modernā sabiedrība ir pieradusi pie pārtikas produktu dažādības, plaši pieejamā garšvielu klāsta un cittautu nacionālajiem ēdieniem. Esam pieņēmuši gruzīnu šašlikus, japāņu suši un amerikāņu burgerus. Cittautu virtuve atstājusi paliekošu ietekmi latviešu tradicionālajā virtuvē, un nereti tas sagādā problēmas mūsu gremošanas sistēmai.

Trīs atzīti Rīgas restorānu šefpavāri pauž savu viedokli par dažādu kultūru kulināriju un tās ietekmi uz latviešu tradicionālo virtuvi.

Vēl pavisam nesen mēs visi bijām vietēdāji (no angļu valodas locavore) un ēdām tikai to, kas auga relatīvi netālu no mūsu dzīvesvietas. Tehnoloģiskais progress ir nojaucis kulinārijas barjeras un tagad ikvienam tiek dota iespēja nobaudīt pasaules valstu tradicionālos ēdienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!