Dekors, garša, pēcgarša - kas kokteilī ir pats svarīgākais? Šo draudzīgā, bet azartiskā konkursā Martini dzirkstošā formula 28. maijā bārā Just centās pierādīt labākie un meistarīgākie Latvijas bārmeņi. Cīnoties par unikālu iespēju doties uz Formula 1 sacensībām Monzas trasē Itālijā septembrī, viņi radīja īstus garšas meistardarbus, izmantojot leģendāros Martini dzirkstošos vīnus. Uzvarētāja titulu ieguva meistarīgais Raitis Akerblūms no Olympic Voodoo Casino, portālam Tasty.lv vēsta pasākuma rīkotāji.
Šīs ir vienas no vērienīgākajām un radošākajām Latvijas bārmeņu sacensībām, kurās piedalījās vairāk kā 30 vadošie kokteiļu meistari Latvijā. Šo apstiprināja arī pazīstamais bārmenis Ingus Reizenbergs (attēlā): "Esmu piedalījies gana daudzās bārmeņu sacensībās, bet šī ir īpaša - gan ar sīvo konkurenci, gan ar to, ka bārmenim tas ir īpašs izaicinājums - radīt unikālu kokteili, kurā galvenā sastāvdaļa ir dzirkstošais vīns."
Konkurss noritēja divās kārtās. Pirmajā kārtā ikvienam meistaram septiņās minūtēs bija jāpagatavo kokteilis no dotajām sastāvdaļām, izlozes kārtībā izlozēto Martini Royale Bianco vai Martini Royale Rosato. Otrajā uznācienā tika dota vaļa fantāzijai un improvizācijai, kurā ikviens bārmenis varēja radīt un rādīt savas spējas kokteiļmeistarībā, par pamatu ņemot kādu no Martini dzirkstošajiem vīniem. Žūrija, kurā piedalījās īsti garšas meistari un baudītāji, kokteiļus izvērtēja gan pēc garšas, gan izskata, gan aromāta.