Biezpiena sieriņš ir iemīļots kārums, vecāki to pērk, jo biezpiens taču ir veselīgs! Cik patiesībā šajos našķos ir bērniem vērtīgu uzturvielu. Par to raidījumā "Ģimenes studija" stāsta Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta BIOR uztura speciāliste Inese Siksna. Uzņēmums izanalizējis sešus biezpiena sieriņu veidus, kas nopērkami Latvijas veikalos. Biezpiena sieriņš Latvijā tiek ražots kopš 1948. gada. Pēc receptūras šis gardums top no malta biezpiena, kas pārklāts ar glazūras kārtu.

Inese Siksna stāsta, ka lielākā uzmanība tika pievērsta transtaukskābju daudzumam šajos produktos. Produktos, kas satur šokolādi vai šokolādes glazūru, transtaukskābju klātbūtne ir viens no riska faktoriem. Šokolādes glazūra var tikt veidota gan no tīra kakao pulvera, sviesta un cukura, gan arī pievienojot augu taukus. Tas nozīmē, ka glazūras kvalitāte dažādiem ražotājiem var atšķirties.

Atkarībā no gadalaika, kad gotiņa ir slaukta un atkarībā no tā, ko lopiņš ir ēdis, mainās arī piena un arī biezpiena kvalitāte. Visos piena produktos ir transtaukskābes, bet tās ir nelielos daudzumos un nav kaitīgas veselībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!