Augļi un dārzeņi ir neiztrūkstoša populārās un veselīgās Vidusjūras diētas sastāvdaļa, kā zināms, šī reģiona valstu virtuvē tiek izmantots daudz dārzeņu. Nav nozīmes - svaigi, tvaicēti, vārīti un cepti, svarīgākais priekšnoteikums - tikai vietējie un tikai to īstajā augšanas sezonā!
Viens no gardākajiem veidiem, kā ikdienas ēdienkartē iekļaut dažādus dārzeņus, ir - pagatavot no tiem salātus ar dažādām mērcēm. Tiesa, latvieša vēderam tik ierastais krējums un majonēze gan neietilpst ieteicamo mērču sarakstā, tomēr ir milzums citu, daudz labāku alternatīvu, atgādina veikalu Gastronome šefpavārs un eksperti, turpinot savu stāstu par vērtīgo Vidusjūras diētu. Šajā reizē - veselīgas idejas salātu mērcēm un aizdaram.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit