Uzvelkam baltos uzsvārčus un dodamies spodri tīrajās ražošanas telpās - uzreiz var just, ka esam tuvumā kam garšīgam: smaržo gan pēc šokolādes, gan sviesta un krējuma. Kopā ražošana izvietojusies četros stāvos - katrs no tiem kalpo savām funkcijām un katrā no tiem noris savs ražošanas tehnoloģiskais process.
Jau sākumā pašā augstākajā stāvā redzam, kā lielā katlā kausējas saldkrējuma sviests - jā, treknāko saldējumu ražošanā izmanto arī tīru sviestu. Ir patīkami uzzināt, ka visu saldējumu pamatā ir tīrs piens, saldais krējums un sviests - nekādu hidronizētu augu tauku un eļļu maisījumu. Arī receptūra klasiskajiem saldējumiem saglabāta no pašiem ražošanas pirmsākumiem - piemēram, saldējums "Pols" joprojām tiek ražots pēc 1971.gadā tapušās receptes un tā iebiezināšanai arī šodien tiek izmantoti kartupeļu milti. Kādēļ? Pircēji ir iecienījuši klasisko "Pola" garšu un degustācijās ir atzinuši, ka tieši kartupeļu miltu piedotā nelielā "gurkstēšana" "Polu" padara par "Polu". Otrs pazīstamākais zīmols, kas top šajā, ražotnē, ir "Ekselence" - pirms 12 gadiem aizsākās tā ražošana un, ejot līdzi laikam, šis saldējums ir kļuvis par visu kārumnieku iecienītu zīmolu. Īpaši priecāties šajā sezonā var visi šokolādes mīļotāji, jo tirgū nonācis "Ekselence" saldējums acij tīkamā iepakojumā ar dubultu šokolādes pārklājumu.