Turpinot iepazīstināt ar veselīgo un brīnumaino Vidusjūras diētu, veikalu Gastronome eksperti pievēršas olīvām. Var šķist pārsteidzoši - lai gan ēdot olīvas un lietojot olīveļļu, uzturs kļūst ievērojami treknāks, tomēr kopumā - veselīgāks, pateicoties pārējiem Vidusjūras diētas elementiem - svaigiem sezonas augļiem un dārzeņiem, pilngraudu produktiem, riekstiem, sēklām, zivīm un jūras veltēm, un, protams, sarkanvīnam!
Vērtīgie saules augļi popularitāti iemantojuši ne tikai, pateicoties savai īpatnējajai garšai, bet arī ārkārtīgi augstajai uzturvērtībai - olīvas ir bagātīgs šķiedrvielu, olbaltumvielu un vitamīnu avots. Tajās ir ne tikai ļoti daudz kalcija, nātrija, kālija, dzelzs un magnija, bet arī joda savienojumi un augu taukskābes. Tāpat olīvās ir vairāki B grupas vitamīni, kas uzlabo vielmaiņu, ādas un matu veselību, kā arī smadzeņu un nervu sistēmas darbību. Tiek uzskatīts, ka olīvu augļos esošie C un E vitamīni, kas ir efektīvi antioksidanti, kavē ļaundabīgu veidojumu attīstību. Vērtīgās minerālvielas palīdz sirds un asinsvadu darbībai, paaugstina hemoglobīna līmeni, nostiprina kaulaudus. Speciālisti pierādījuši, ka olīvas jāēd tiem, kam ir redzes problēmas. Tāpat novērota labvēlīga ietekme uz vairogdziedzeri un elpošanas sistēmas darbību. Viena no galvenajām olīvu priekšrocībām ir tas, ka visas vērtīgās uzturvielas un vitamīni tajās ir optimālā, balansētā daudzumā.