Turpmāk restorāni, kuros pavāri ēdienus pagatavo paši, nevis izmanto pusfabrikātus, varēs izkārt logo "mājās gatavots", vai arī šo kvalitātes zīmi piestiprināt ēdienkartēm.
Šāds solis sperts, raizējoties, ka valsts plaši atzītā gatronomiskā reputācija tiek bojāta kvalitātei neatbilstošu ēstuvju dēļ. Daudzi restorāni Francijā pasniedz pusfabrikātus vai arī mikroviļņu krāsnī sildītus ēdienus, uzdodot tos par restorāna kvalitātei atbilstošu virtuvi.
Valdības lēmumā norādīts, ka restorāns var kvalificēties etiķetei "mājās gatavots", ja izmanto svaigus produktus, kas virtuvē nonāk saldēti, sagriezti, sasmalcināti, kūpināti, nomizoti, ja vien tie nav kartupeļi. Savukārt saldēti kartupeļu čipsi - neatbilst, tāpat kā iepriekš sagatavotas mērces. Izņēmums ir vien daži jau gatavie produkti, kā maize, pasta, siers un vīns.
Šis solis ir tikai viens no pēdējos gados uzsāktajiem mēģinājumiem cīnīties pret lejupslīdošajiem izdaudzinātās franču virtuves standartiem.
Pērn aprīlī "the College Culinaire de France" ieviesa jaunu etiķeti "kvalitātes restorāns", ko piešķir tām ēdinātavām, kas atbilst augstākās kvalitātes gatavošanas un apkalpošanas standartiem. Restorāni, kuriem etiķete piešķirta, tiek pastāvīgi uzraudzīti, izmantojot klientu aptaujas internetā.