shutterstock_130684010
Foto: Shutterstock
Lai arī Parīze izdaudzināta kā gardēžu Meka, izrādās, liela daļa Francijas restorānu aizvien biežāk pasniedz mikroviļņu krāsnīs sildītu vai iepriekš fasētu pārtiku, tāpēc Francijas valdība no otrdienas piešķirs oficiālu kvalitātes zīmi "mājās gatavots" tiem restorāniem, kuri ēdienu pilnībā gatavo paši, vēsta aģentūra AFP.

Turpmāk restorāni, kuros pavāri ēdienus pagatavo paši, nevis izmanto pusfabrikātus, varēs izkārt logo "mājās gatavots", vai arī šo kvalitātes zīmi piestiprināt ēdienkartēm.

Šāds solis sperts, raizējoties, ka valsts plaši atzītā gatronomiskā reputācija tiek bojāta kvalitātei neatbilstošu ēstuvju dēļ. Daudzi restorāni Francijā pasniedz pusfabrikātus vai arī mikroviļņu krāsnī sildītus ēdienus, uzdodot tos par restorāna kvalitātei atbilstošu virtuvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!