Jūrmalā, pašā Lielupes krastā, blakus Līvu akvaparkam, atklāts mūsdienu Latvijas virtuves restorāns Laivas, kas piedāvā vietējos produktus un Baltijas reģiona tradicionālās receptes modernā izpildījumā. Restorāna īpašais piedāvājums ir kūpinājumi, kas gatavoti, balstoties uz tradīcijām un gadiem krāto pieredzi.
"Latvijas virtuve izsenis saistās dabīgiem produktiem no mūsu pašu zemes, arī ar zvejniecības tradīcijām. Laivas ir restorāns, kas pasniedz šos izcilos Latvijas gardumus estētiskā un modernā veidā. Mūsu ēdienkarti novērtēs vietējo produktu cienītāji, kas ir pārliecināti, ka vislabākais audzis un vākts pašu zemē, zvejots mūsu ezeros, upēs un jūrā, un kam, vienlīdz svarīga gan kvalitāte, gan arī atmosfēra maltītes baudīšanai," skaidro restorāna šefpavārs Jānis Eislers.
Restorāna ēdienkartē īpaši izceļami ir kūpinājumi, ko prasmīgi gatavo šefpavārs. "Kūpināšanas procesā izmantojam tikai alkšņa malku un nelietojam mākslīgas piedevas. Dažkārt pieliekam klāt kādu upeņu zariņu. Toties izmantojam senču mantojumu un pieredzi, kā kūpinājumus pagatavot vēl gardākus. Pats esmu apbraukājis Latgales āres, runājis ar vecākā gadagājuma ļaudīm un smēlies pieredzi, lai kūpinājums izdotos ar īpašu smeķi," stāsta Jānis.