Foto: Shutterstock

Gatavojoties Rīgas svētkiem, kas jau nākamnedēļ pieskandinās pilsētu, restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš radījis oficiālo svētku ēdienu - Crepes Suzette jeb franču stilā pagatavotas plānās pankūkas, vēsta Spīķeri.lv.

16.augustā šo ēdienu varēs nobaudīt visi Rīgas svētku viesi, kas apmeklēs Rīgas svētku restorānu Spīķeru laukumā.

"Latvijai un Francijai ir daudz kopīga kulinārijā. Agrāk pat visu restorānu ēdienkartes Latvijā tika gatavotas franču nevis latviešu valodā kā arī Rīga tiek uzskatīta par mazo Parīzi! Tādēļ Rīgas svētku ēdienam esmu izvēlējies ēdienu ar franču šarmu – Crepes Suzette. Šī ēdiena vēsture sākās 1885.gadā, kad Anglijas princis Edvards viesojās Parīzē. Franču pavāram Henrijam, kurš apkalpoja princi, nedaudz misējās ar pagatavotajām plānajām pankūkām un tās piedega, bet princim ēdiens tā iegaršojās, ka viņš vēlējās to nosaukt princeses Aleksandras vārdā. Tam franču pavārs gan nepiekrita un nodēvēja to savas mīļotās Zuzetes vārdā. Šobrīd Crepes Suzette ir iecienīta maltīte restorānos, jo tas ir īpašs process – tās gatavo uz pannas viesu acu priekšā. Un tieši tāpēc arī Rīgas svētku apmeklētāji varēs vērot šo procesu klātienē Rīgas svētku restorānā Spīķeros!" skaidro šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!