'Antonovka', 'Janagold' un 'Forele': pazīmes, kā atpazīt Latvijas un Polijas ābolus
Foto: Shutterstock
Pēc Kremļa tirdzniecības embargo noteikšanas kļuvis skaidrs, ka pašmāju tirgū krietni biežāk būs redzamas importa preces no pārējām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm. Kā viens no pirmajiem produktiem, kas arvien lielākā apjomā jau manāms Latvijas tirgū, ir āboli - lielākoties no Polijas. Portāls "Tasty.lv" piedāvā aplūkot, ar ko tad īsti mūsu āboli atšķiras no poļu un kādi no tiem būtu dēvējami par kvalitatīvākiem.

Mūsējos mazāk kaitēkļu

Latvijas Augļkopju asociācijas (LAA) valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte ir pārliecināta, ka no Latvijas ābelēm āboli būs kvalitatīvāki. "Mūsu Latvijas vietēji āboli ir labāki, jo Latvija pēc iedalījuma atrodas Ziemeļu zonā, kas augļu nogatavināšanas procesu dara atšķirīgu no Polijas āboliem," norāda Rudzāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!