28. un 29.augustā Jelgavā notiks maizes kvalitātes konkurss, kurā noteiks Latvijas augstākās kvalitātes maizes ražotājus. Konkursa rezultāti tiks paziņoti starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2014" atklāšanas ceremonijā, portālam Tasty.lv vēsta Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka.
Maizes kvalitātes konkurss pārtikas izstādes "Riga Food" ietvaros notiks jau piekto reizi. Šis konkurss patērētājiem apliecina, ka Latvijas maiznieki ražo augstas kvalitātes produktus un arvien domā par jauniem maizes veidiem, ar ko pārsteigt gardēžus un savus pircējus. Katras maizes kvalitāte tiks izvērtēta pēc starptautiski atzītas vērtēšanas sistēmas, nesalīdzinot tās savā starpā.
"Latvijā ir senas un bagātas maizes cepšanas tradīcijas. Mēs vēlamies godināt šīs tradīcijas un palīdzēt ražotājiem sniegt patērētājiem informāciju par produkta īpašo kvalitāti un uzturvērtību. Tādēļ šogad konkursā vērtēsim rudzu maizi, kuras receptūrā ir ne mazāk par 90% rudzu miltu no kopējā miltu daudzuma," stāsta Gunta Duka. Maizes ražotāji Latvijā kļūst arvien inovatīvāki, piedāvā produktus ar paaugstinātu uzturvērtību, kas labvēlīgi ietekmē cilvēka veselību, kā arī pārsteidz patērētājus ar dažādiem interesantiem produktiem. Tāpēc šogad komisija vērtēs maizi arī produktu grupā "Jaunums", trešajā produktu grupā tiks vērtēta rudzu-kviešu maize.