Foto: Shutterstock

Kurš ir labākais Latvijā ražotais piena produkts 2014.gadā? To noskaidrosim jau pavisam drīz - starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2014" atklāšanas ceremonijā 4.septembrī Ķīpsalā, kad tiks paziņoti Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības un starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT1 rīkotā konkursa rezultāti.

Augstas kvalitātes piena produktu konkursi ir ieguvuši ievērojamu piensaimnieku atsaucību, kā arī profesionāļu un gardēžu novērtējumu. Konkursu mērķis ir popularizēt piena produktu lietošanu Latvijas iedzīvotāju uzturā un apkopot piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi ražošanā.

Šogad piena produkti izvērtēti sešās grupās – kefīrs ar tauku saturu no 1,5 līdz 3%, nogatavinātais puscietais siers, nenogatavinātais saldpiena siers, biezpiens ar tauku saturu 9%, krējums ar tauku saturu 20% un biezpiena izstrādājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!