Publicitātes foto
Talantīgais džeza dziedātājs Daumants Kalniņš kopā ar šarmanto dejotāju Ievu Kemleri Gastronomijas festivālu atklāja restorānā "Čarlstons" un atzina, ka tā ir ideāla vieta vakariņām divvientulībā.

Daumants un Ieva kļuva par festivāla īpašajiem degustatoriem un festivāla atklāšanas dienā devās uz restorānu "Čarlstons" Blaumaņa ielā, kurš īpaši Gastronomijas festivālam ir sagatavojis jaunu trīs ēdienu maltīti. Šefpavāra piedāvāto ēdienkarti ikviens gardēdis ir aicināts nobaudīt vēl tikai šonedēļ.

Abi viesi pēc restorāna apmeklējuma teica atzinīgus vārdus un pauda prieku par viesmīlīgo apkalpošanu: "Viesmīlis bija ļoti profesionāls – tieši tik uzmanīgs, cik nepieciešams, tajā pašā laikā nekļūstot uzbāzīgs, un mēs varējām netraucēti baudīt gardo maltīti un mierīgo vakaru. Bija ļoti patīkami!"

Gan Daumants Kalniņš, gan Ieva Kemlere pirmo ēdienu – cukini-bazilika krēmzupu ar putotu kazas sieru, sinepju kresēm un svaigi maltu piparu devu vērtēja kā gardu, piebilstot, ka, iespējams, īsteniem gardēžiem tā varētu būt mazliet par vienkāršu – bez neparastām garšas niansēm. Visaugstāko viesu novērtējumu ieguva pamatēdieni: zemā temperatūrā alkšņa dūmos nogatavināts cūkgaļas šķiņķis ar kauliņu un laima marinādē noturēta, grilēta papagaiļa zivs, kas tika pasniegti ar neparastām mērcēm un sezonas labumiem, ēdienus padarot jo gardākus. Arī deserts – gaisīgs melleņu krēms ar apelsīnu mērci, kraukšķīgām drumstalām un svaigām ogām tika novērtēts atzinīgi – kā īpaši viegls un atsvaidzinošs.

"Restorāna interjers ir ļoti pārdomāts un gaumīgs, turklāt pieklusinātais apgaismojums padara šo vietu par ideāli piemērotu vakariņām divvientulībā," savu vērtējumu izteica Daumants Kalniņš, piebilstot, ka fonā būtu vēlējies dzirdēt skanam izmeklētāku mūziku – tādu, kas būtu īpaši pieskaņota restorāna interjeram un tur valdošajai atmosfērai. "Starp citu, "Čarlstonā" ir dievīgi garda kafija!" smaidot piebilda Ieva.

Garšu ceļojumā pa visu Latviju!

Gastronomijas festivāls, kas notiek līdz 7. septembrim, aicina arī tevi novērtēt jaunas ēdienkartes, speciālos piedāvājumus, šefpavāru komplimentus un patīkamas atlaides visā Latvijā.

Latvijā Gastronomijas festivāls norisinās jau trešo gadu, ieskandinot pārtikas nozares svētkus – starptautisko izstādi "Riga Food". Festivālā doties garšu ceļojumā pa visu Latviju un palutināt savas garšas kārpiņas aicina restorāni, kafejnīcas, bāri un citi kulinārā tūrisma galamērķi. Gardēži var nobaudīt gan klasiskajā literatūrā pieminētos ēdienus, gan no komēdijseriāla "KUHNJA". Tāpat arī plašā piedāvājumā ir Taizemes, Japānas, Meksikas, Itālijas un mūsdienu Latvijas virtuves labumi!

Šogad festivālā gardēžus ar lieliskām maltītēm priecē vairāk nekā 50 dalībnieki no Rīgas, Jūrmalas, Liepājas, Talsiem, Cēsīm, Daugavpils, Pūres, Inčukalna, Ādažiem, Mārupes, Rēzeknes, Ventspils, Salaspils, Alojas, Jaunpils un Siguldas. Katrs Gastronomijas festivāla dalībnieks savu unikālo piedāvājumu prezentē savā ēdināšanas uzņēmumā, kur vislabāk ir sajūtama gan īpašā vide, gan viesmīlība, gan šefpavāra, konditora vai bārmeņa talanta pieskāriens. Ar visu dalībnieku sarakstu var iepazīties festivāla mājaslapā: HYPERLINK "http://www.gastrofest.lv" www.gastrofest.lv

Gastronomijas festivāls ir starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2014" pavadošais pasākums, un to rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!