Ikviens, kurš virtuvē ir mēģinājis pagatavot ko vairāk par vēršaci un ceptu karbonādi, būs piedzīvojis pārsteigumu - viens un tas pats gaļas gatavošanas process mēdz novest pie pilnīgi negaidīta rezultāta. Parastākais steiks uz grila restorānā, bez īpašiem kulinārijas noslēpumiem, tiek pagatavots sulīgs un garšīgs. Turpretī mājās, izmantojot to pašu recepti, lielākoties iegūstam sīkstu sausiņu. Kādēļ tā? Noslēpums ir pavisam vienkāršs - atšķirība ir gaļas kvalitātē, stāsta delikatešu veikalu Gastronome šefpavārs.
Pat, ja skaidri zini, ko vēlies pagatavot pusdienām vai vakariņām, gaļas nodaļa pārtikas veikalā var šķist biedējoša - plašās izvēles iespējas, kas paveras saldētavās un vitrīnās, nereti mulsina. Kādu gaļu izvēlēties? Kā saprast, vai gaļa ir svaiga? Ko pagatavot?
Delikatešu un ikdienas pārtikas produktu veikalu Gastronome šefpavārs portāla Tasty.lv lasītājiem stāsta par dažādiem gaļas veidiem, detaļām, kam jāpievērš uzmanība, pērkot gaļu, kā arī iesaka idejas un dažādus knifus, kas noderēs, gatavojot gan darbdienu vakariņas, gan maltītes īpašiem svētkiem.