Šai sakarā, apkopojot interneta resursos pieejamo informāciju, noskaidrojām vērtīgus faktus par pazīstamā zviedru galda vēsturisko izcelsmi un pareiziem šajā stilā pasniegtas maltītes baudīšanas principiem.
Termins "zviedru galds" jeb "smörgåsbord" (sviestmaižu galds – no zviedru val.) popularitāti Latvijā iemantoja pagājušā gadsimta nogalē, savu nepārprotamo nozīmi saglabājot arī līdz šodienai. Tiesa, paši zviedri, ierodoties Latvijā, ir izbrīnīti par šādu apzīmējumu viņiem tik ierastajai ēdienu un uzkodu servēšanai pēc bufetes principa un nemaz nenojauš, cik asociatīvs un pašsaprotams mums, latviešiem, šķiet šis termins.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit