Kečups
Tomātu sezonā šie sārtvaidži ir ne vien lētāki, bet arī daudzreiz aromātiskāki, it īpaši savā dārzā audzēti. Pagatavo tomātu mērci, kečupu vai aso tomātu pastu ziemas mēnešiem un tev vairs nesniegsies roka pēc veikalā iegādāta produkta, un mājās gatavotajam turklāt varēsi pievienot garšvielas pēc savas gaumes, kā arī to pagatavot pikantāku, ja vēlies.
Musli
Izmēģini saviem spēkiem pagatavot musli maisījumu – tas ir ļoti vienkārši. Tu varēsi izvēlēties sev tīkamākās sastāvdaļas un, iebērtu glītā stikla burciņā, to uzglabāt vairākas nedēļas, vai pat izmantot kā dāvanu. Turklāt, salīdzinājumā ar veikalos nopērkamajiem maisījumiem, šis būs gan veselīgāks, gan arī krietni lētāks risinājums.
Receptes:
Musli zviedru gaumē
http://www.delfi.lv/receptes/musli-zviedru-gaume.d?id=44959668
Vienkāršais musli maisījums
Zemesriekstu sviests
Veikalā nopērkamajā zemesriekstu sviestā var būt daudz un dažādas piedevas, parasti - palmu eļļa un stabilizētāji. Mājās gatavotu sviesta sastāvu kontrolēsi pats, jo, izrādās, šim produktam pietiek vien ar pāris labas kvalitātes izejvielām. Saldumu varēsi pielāgot savai gaumei un kārumnieki novērtēs tavus pūliņi rezultātus.
Receptes:
Zemesriekstu sviests piecās minūtēs
Ķiploku grauzdiņi
Recepte:
Mājās gatavoti ķiploku grauzdiņi
Limonāde un mājās gatavots kvass
Receptes:
Kartupeļu čipsi
Receptes:
Majonēze
Receptes:
Pesto
Pesto ir visu mērču karalis - vasarā, kad ir bazilika pārpilnības laiks mūsu dārzos, ir īstais laiks ķerties pie pesto gatavošanas - pareizi sagatavotu, to var uzglabāt ilgstoši un izmantot zupās, pie gaļas ēdieniem, pastas vai uzkodās. Ziemā, kad pesto vairs nav tik aromātisks un viegli pieejams, jāgatavo kaltētu tomātu pesto, kas lieliski garšo ar pastu un zivīm.
Receptes:
Jogurts
Daudziem veikalos nopērkamajiem jogurtiem tiek pievienoti iebiezinātāji, krāsvielas un garšu pastiprinātāji. Ja vēlies savā uzturā izvairīties no jebkādu piedevu izmantošanas, gatavo jogurtu pats! Viss, kas tev nepieciešams, ir baktērijas no jau gatava jogurta, piens un pareizā temperatūra, lai baktērijas varētu sākt vairoties.
Receptes:
Zefīrs
Recepte:
Rauga mīkla
Receptes:
Kokosriekstu piens
Ja esi rūdīts virtuves "iemītnieks" un vēlies izmēģināt ko jaunu, iesakām pagatavot koksriekstu pienu. Šim mērķim gan būs nepieciešami svaigi kokosrieksti ar sulīgu mīkstumu. Otrs variants - izmantot kokosriekstu skaidiņas.
Recepte:
Mājās gatavots iebiezinātais piens
Recepte:
Kokosriekstu kārumi
Receptes:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit