Tādēļ neatliek nekas cits, kā kravāt čemodānus un doties jaunu garšu medībās. Starp citu, pieredze rāda, ka bieži vien it kā salīdzinoši necilais ielu ēdiens, kurš parasti tiek uzskatīts par zemākās klases pārtiku, izrādās daudz gardāks nekā vietējo restorānu piedāvājums.
Fish & Chips - eļļā vārīti kartupeļi un zivs panējumā (Plimuta, Anglija)
Ūdenskliņģeri (Minhene, Vācija)
Ņoki - kartupeļu mīklas klimpas (Rimini, Itālija)
Arančini - eļļā vārītas, panētas rīsu bumbiņas ar dažādiem pildījumiem (Sicīlija)
Karija desiņas - ceptas desiņas ar īpašu mērci (Berlīne, Vācija)
Čihirtma- bieza zupa uz vistas vai jēra buljona bāzes (Gruzija)
Suvlaki - grilētas gaļas gabaliņi (Santorini, Grieķija)
Balik ekmek - sviestmaize ar zivi (Stambula, Turcija)
Bessara - bieza pupiņu zupa (Maroka)
Karijs - pikanta mērce ar gaļu vai dārzeņiem (Šrilanka)
Tawa Pulao - ēdiens no rīsiem, dārzeņiem un garšvielām (Bombeja, Indija)
Pani puri - kraukšķīgas maizes bumbiņas ar pildījumu (Nepāla, Indija)
Grilētas čūskas (Kambodža)
Fo - vistas vai liellopa zupa ar nūdelēm (Bangkoka, Taizeme)
Baoczi - pīrādziņš ar maltas gaļas un kāpostu pildijumu (Pekina, Ķīna)
Takojaki - mīklas bumbiņas ar astoņkāja pildījumu (Tokija, Japāna)
Queijo Coalho - apceptas siera nūjiņas (Riodežaneiro, Brazīlija)
Tako - tortiļas maize ar dažādiem pildījumiem (Gvadalahara, Meksika)