Aizverot aiz sevis restorāna "The Traveller" durvis, pēc brīža noteikti pieķersi sevi ar smaidu sejā kavējamies krāsainajos iespaidos, jo šī vieta pārsteidz ar vairākiem patīkamiem jauninājumiem: restorānā var nobaudīt internacionālu virtuvi ar patiešām karstu "pipariņu" – "teppan", daudzveidīgus ēdienus no svaigi gatavotas pastas, vērot saldējuma tapšanas brīnumu, apmeklēt īstu šokolādes fabriku un vēl, un vēl, un vēl... Bet - par visu pēc kārtas.

Restorāns "The Traveller" ērti iekārtojies jaunā Francijas viesnīcu tīkla "Accor" četrzvaigžņu superior viesnīcas "Mercure Riga Centre Hotel" pirmajā stāvā, un tā nosaukums (no angļu val. "ceļinieks") ir trāpījums desmitniekā: to attaisno gan restorāna atrašanās vieta, kas ir netālu no stacijas, gan pasaules garšas ēdienkartē, gan internacionālas vēsmas interjerā – holandiešu gleznotāja Mondriāna gleznām raksturīgais ģeometriskais rūtojums sienu apdares elementos, kuģa klāju imitējošais koka grīdas segums un uzmanību piesaistošie vācu dizaina guru Ingo Maurera gaismas ķermeņi, kuru neparastajai konstrukcijai katrs restorāna apmeklētājs var pievienot papīra lapu ar savu vēstījumu vai novēlējumu.

Šī ir vienīgā vieta Rīgā, kur iespējams vērot, kā restorāna viesu acu priekšā uz nokaitētas metāla virsmas top "teppan" ēdieni "The Traveller" pieredzējušā pavāra Viktora Bondarja meistarīgajā izpildījumā. Tā tiešām ir aizraujoša izrāde, kura liek pārsteigumā noelsties ikvienam, kad no metāla virsmas pēkšņi uzliesmo milzīgs uguns stabs, vai aizturēt elpu, vērojot, kā šefpavārs šķietami nevērīgi žonglē ar degošiem sāls un piparu trauciņiem. Un visbeidzot kulminācija – šova noslēgumā no dūmiem, gluži kā no burvju miglas, iznirst "teppan" šķīvis ar viesa izvēlētajiem gardumiem. Turklāt, komunicējot ar pavāru, var aktīvi piedalīties gatavošanas procesā, izvēloties sev tīkamāko produktu gatavības pakāpi, asumu, kā arī mērces un piedevas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!