Rīgas Rudens restorānu nedēļas atklāšana - 1
Foto: Publicitātes foto
No 13. līdz 19. oktobrim jau sesto reizi pilsētas gardēžus un viesus priecēs Rīgas restorānu nedēļa, kuras laikā par pievilcīgām cenām labākie galvaspilsētas restorāni piedāvās rudenīgas maltītes. Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies rekordliels restorānu skaits – īpašo piedāvājumu būs iespēja baudīt 37 pilsētas labākajos restorānos.

Gatavojoties Rudens Rīgas restorānu nedēļai, pilsētas iedzīvotājus četras dienas priecēja Restorānu nedēļas busiņš – mobilais restorāns. Rīdziniekiem un pilsētas viesiem šajā laikā tika izdalītas vairāk nekā 4 000 talantīgāko šefpavāru pagatavotas uzkodas, ļaujot ikvienam sagatavot savas garšas kārpiņas Rudens Rīgas restorānu nedēļai. Restorānu nedēļas busiņš guva plašu iedzīvotāju atsaucību un lielākie pilsētas gardēži bija gatavi stāvēt garā rindā, lai baudītu tādus gardumus kā Baltijas reņģi alus mīklā, ķirbju velutē zupu, dūmotu lasi, meža sēņu eklērus un daudz citus šefpavāru meistardarbus.

"Rīgā restorānu nedēļa norisinās kopš 2013. gada un ik reizi gan restorānu skaits, gan cilvēku aktivitāte pieaug. Pavasara Rīgas Restorānu nedēļas laikā tika pasniegta 3591 īpašā piedāvājuma maltīte, tādēļ paredzam, ka arī šoreiz tiks uzstādīti jauni rekordi. Prieks, ka Restorānu nedēļa kļuvusi par svētkiem pilsētas iedzīvotājiem, tās laikā labākie Rīgas restorāni kļūst pieejamāki un plašākam cilvēku lokam ir iespēja iepazīt restorānu kultūru un mūsu talantīgo šefpavāru kulinārās variācijas sezonāliem ēdieniem," stāsta Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes locekle Vita Jermoloviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!