Nule Rīgā paviesojās pasaulē pazīstamais viskiju eksperts, "Edrington Group" vecākais zīmola vēstnesis Martins Markvardsens, kura dzīves lielākā kaislība un aizraušanās ir izcilie "single malt" jeb "viena iesala" viskiji. Ar brīnišķīgajām garšas un smaržas īpašībām apveltītais dzēriens ir atradis ceļu pie ļoti daudziem alkohola baudītājiem. Martins piedalījās Rīgas Viskija kluba organizētajās, līdz šim lielākajās "single malt" viskija vakariņās Latvijā, kur arī radās unikāla iespēja izvaicāt pieredzējušo ekspertu par "single malt" viskiju valdzinājumu, kā arī par labākajiem veidiem, kā to baudīt.
- Ar ko "single malt" viskijs atšķiras no citiem skotu viskijiem?
"Single malt" jeb "viena iesala" viskijs vienkārši nozīmē to, ka tas pilnībā tapis vienā viskija darītavā un darīts tikai no miežu iesala. "Single malt" viskijs tiek uzskatīts par augstvērtīgāko starp viskijiem, kam pretstatāmi jauktie (blended) viskiji – tie tapuši, ražotājam savienojot viskijus no vairākām dažādām darītavām, lai iegūtu kāroto garšas un smaržas buķeti.