Miera saglabāšana ir visā, drēgns laiks un tējas dzeršana – tās, šķiet, ir pirmās lietas, kas Latvijas iedzīvotājiem asociējas ar britiem. Šonedēļ iespējams pārbaudīt, cik patiesi ir šie priekštati - jo ar politiskām diskusijām, gardēžu un kultūras pasākumiem Latvijā tiek atzīmēta Britu nedēļa, kuras mērķi ir gan iepazīstināt ar dažādām senām un mūsdienu britu tradīcijām, gan svinēt Latvijas un Britānijas labās attiecības. Nav labākas vietas, kur novērot un baudīt kultūru mijiedarbību, kā tirgus laukums, tādēļ ikviens ir aicināts šo sestdien, 8. novembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 doties uz Berga bazāru, kur būs iespējams baudīt miglainās Londonas noskaņas.
Īpašajā teltī pie dažādu Latvijā pārstāvētu britu ražotāju pārstāvjiem būs degustējamas dažādas tradicionālas uzkodas un dzērieni, bet britu virtuves klasiku pašmāju versijā piedāvās šefpavārs Kārlis Roberts Celms ar atraktīvo kafejnīcas "Tvaiks" komandu, kuras gastronomisko filozofiju raksturo profesionāla un cilvēciska interese par tā dēvēto "comfort food", kas latviskojams kā restorāna līmeņa mājas ēdienu, proti, garda, kvalitatīva un maltīte no sirds. Tāpat britu virtuves garšu no jauna ļaus sajust arī šogad atklātais restorāns "Mute", kas sevi dēvē par garšu laboratoriju, kurā nepiespiesti un nepretenciozi nodoties baudas sajūtu priekiem. "Mutes" virtuve balstīta uz vienkāršu un patiesu garšu kompozīciju, un galdā tiek celts teju viss, kas Latvijas zemē un ūdeņos dabonams – kā šīs garšas kombinējas ar tradicionālo britu ēdienkarti – to baudīsim sestdien Berga bazārā.
Tiem, kam ar ēšanas priekiem vien par maz, būs iespēja pārliecināties, ka daudzi latviešu amatnieku darbi izcili iederas arī britu izturētajā stilā – no zīmola Volfwood radītajām koka aproču pogām, Rīgā darinātajām ādas somām pelēkā un karaliski zilā krāsā no "Tatis Rīga" līdz "Linotekas" ekskluzīvajiem plediem un šallēm, "Daugmales" keramikai un daudziem citiem.