Jāņa Rozes apgāds

Mūsdienu straujo dzīves ritmu nereti ir grūti salāgot ar garām stundām pie plīts un cepeškrāsns, tādēļ nav brīnums, ka pēdējā laikā aizvien populārākas ir tās receptes, kas ļauj maltīti pagatavot pēc iespējas īsākā laikā. Ja savu ideju krājums izsmelts, vienmēr var iedvesmoties no citiem, piemēram, no "Jāņa Rozes apgādā" nupat izdotās recepšu grāmatas rosīgiem un dinamiskiem cilvēkiem - "Steidzīgajiem".


Kā liecina nosaukums, "Steidzīgajiem" iepriecēs tos, kas grib garšīgi paēst, netērējot gatavošanai ilgāk par 30 minūtēm. Gandrīz pusotrs simts kārdinošu ideju, kas aplūkojamas iedvesmojošās fotogrāfijās, ļaus tikt pie gardas maltītes pat pašiem aizņemtākajiem.

Šis recepšu krājums ir īpaši piemērots steidzīgiem cilvēkiem, kam gribas baudīt vienkāršus, bet elegantus ēdienus, netērējot daudz laika virtuvē. Svaigas uzkodas un salāti, aromātiskas zupas, sātīgi makaronu, rīsu, zivju, gaļas, dārzeņu ēdieni, kārdinoši deserti un citas maltītes ir pagatavojamas nepilnā pusstundā – ātrāk, nekā ieradīsies picu piegādātājs.

Katrai receptei norādīts gatavošanas laiks un grūtības pakāpe, turklāt gandrīz visas šajā grāmatā apkopotās receptes ietilpst viegli pagatavojamo kategorijā. Daļa no tām ir tik iedvesmojošas un atraktīvas, ka greznos jebkuru viesību galdu, bet pārējās lieti noderēs vakariem pēc saspringtas darbdienas vai brīvdienām, kad negribas ilgi kavēties pie plīts, bet palaiskoties jaukā mājinieku vai draugu pulciņā. "Ērta, praktiska, mūsdienīga, veidota pēc tiem pašiem principiem kā daudzu pieprasītās un slavētās grāmatas "Kūkas", "Salāti", "Uzkodas", "Deserti". Gatavošanas prieks šoreiz būs īss, taču rezultātus gan izgaršojiet nesteidzoties!" novēl izdevuma tulkotāja, "Jāņa Rozes apgāda" izpilddirektore Renāte Punka.

Svarīgākais priekšnoteikums, lai šie ēdieni būtu gan garšīgi, gan sātīgi, ir svaigu, kvalitatīvu produktu izvēle. Ātra maltīte nebūt nav jāgatavo no konserviem vai pusfabrikātiem, dažkārt pietiks vien ar sauju svaigu dārzeņu kopā ar tvaicētiem rīsiem un aromātiskām garšvielām. Nepieciešamās sastāvdaļas lielākoties ir viegli pieejamas Latvijas veikalos. Tām lieliski noderēs arī pašu audzētās dārza veltes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!