WhiteBook

Jau pavisam drīz latvieši iedvesmu ēst gatavošanā varēs smelties recepšu grāmatā, kuras autors ir viens no izcilākajiem pašmāju šī amata meistariem – restorāna "Kaļķu vārti" šefpavārs, raidījuma "Mūsdienu Latvijas garša" 3. sezonas uzvarētājs un LTV1 raidījuma "Ciemiņš virtuvē" galvenā persona Raimonds Zommers. Grāmatu "Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve" klajā laidīs izdevniecība "White Book".

"Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve" iecerēta kā sveiciens Latvijas valsts svētkos – pavārgrāmatā iekļautajās receptēs tiek laikmetīgi izmantoti Latvijā plaši izmantoti produkti, radot grāmatai papildus vērtību. Tā ir ne vien lielisks palīglīdzeklis virtuvē, bet arī raksturo šī laikmeta ēst gatavošanas kultūru Latvijā.

Latvietim vienmēr ir "garšojis" labi paēst, tomēr ēšanas paradumi laika gaitā mainījušies. Agrāko skābputru, zirņu pīšu, kļocku un ķīsēļu vietā stājušies pavisam citi, laikmetam atbikstošāki, ēdieni. Tomēr latvieša dabā ir turēties pie pārbaudītām vērtībām, maksimāli izmantojot to, ko daba spēj dot tepat mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!