Foto: Shutterstock

Rukola, spināti, cepamās nūdeles, čabata, humuss, suši – vēl pirms gadiem 10-15 šie produkti un ēdieni vidējam statistiskajam latvietim bija ne pārāk labi zināmi. Nevarētu teikt, ka viss uzskaitītais tika uzskatīts par delikatesi, drīzāk jau nezināšanas iemesls bija tas, ka produktu patēriņa kultūra bija pavisam cita. Uzzini nozares profesionāļu viedokli par to, kā šo gadu laikā ir mainījušies Latvijas iedzīvotāju ēšanas paradumi.

Tas, ka mūsu valsts iedzīvotāju ēšanas kultūra ir mainījusies, ir acīmredzams fakts – par to var pārliecināties jebkurš, ieskatoties lielveikalā rindā blakusstāvošā pircēja groziņā. Mēs esam sākuši gatavot dažnedažādus eksotiskus ēdienus, kuru receptes atceļojušas teju no visām iespējamām pasaules malām.

"Eko" ir modē

Lielveikalu pārstāvji ir pārliecināti, ka eksotisko produktu (austrumu, itāļu) bums, jau ir noiets etaps. Pārtikas nozares aktualitāte ir organiskie eko produkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!