sieviete kafija rudens
Foto: Shutterstock
Latvieši ir konservatīvi kafijas patērētāji un visvairāk iecienījuši malto un šķīstošo kafiju, turklāt Latvijas kafijas cienītāji ir ļoti steidzīgi, izvēlas visātrāko no kafijas pagatavošanas veidiem - apliešanu tieši krūzītē, liecina Baltijas kafijas ražotāja "Melnā kafija" šoruden veiktā pētījuma rezultāti.

Šķīstošā kafija pagatavošanas ziņā neprasa daudz laika, tādēļ nav pārsteigums, ka 21% kafijas cienītāju šķīstošā kafija kļuvusi par ikdienas neatņemamu sastāvdaļu. Interesanti, ka šķīstošo kafiju biežāk dzer vīrieši un jaunieši vecumā no 20 – 29 gadiem, ko varētu skaidrot ar šādas kafijas salīdzinoši vienkāršo pagatavošanas veidu. Šķīstošā kafija visvairāk iemīļota ir Latvijas reģionos; visbiežāk šo kafiju izvēlas Latgales un Kurzemes iedzīvotāji, bet visretāk – Rīgas iedzīvotāji.

"Bieži vien cilvēki vēlas, lai diennaktī būtu vairāk nekā 24 stundas. Tas ir pašsaprotami, jo mūsdienās viss notiek daudz dinamiskāk, līdz ar to arī paveicamo darbu saraksts ir ievērojami audzis. Šķīstošā kafija ir īpaši piemērota steidzīgiem un aizņemtiem cilvēkiem, kas vairāk laika vēlas veltīt kafijas baudīšanai, nevis tās pagatavošanai," stāsta uzņēmum "Melnā Kafija" ģenerāldirektors Mārtiņš Čakste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!