Martell meistarklase - 14
Foto: DELFI
No klasikas pieņemts, ka izsmalcināto franču dzērienu konjaku bauda pēc maltītes, apaļīgu glāzi sildot plaukstā, vīri - ar cigāru, dāmas - pie kafijas. Taču 21.gadsimtā, kad tiek nojauktas robežas un var uzdrīkstēties eksperimentēt ar garšām, niansēm un izjūtām, konjaks vēlas tikpat droši stāvēt līdzās vīnam mūsdienīgo dzērienu plejādē.

Izcilāko franču konjaku "ciltskoks" ir iespaidīgs, kā jau visiem aristokrātiem, bet izrādās, ka tas ļoti labi jūtas kokteiļos, dažādās receptēs un savienībās ar ēdienu, kā to otrdien, 2.decembrī, īpašā "Martell" meistarklasē pierādīja šefpavārs Lauris Aleksejevs un dzērienu eksperts Edgars Grišulis.

Ņemot vērā, ka "Martell" konjaks tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem konjakiem pasaulē - "vecākais starp izcilajiem - izcilākais starp vecākajiem", taču pašiem frančiem nekas neesot pret savu lepnumu un vērtību nedaudz "atjaunināt", padarīt mūsdienīgāku, priecīgāku un "cilvēciskāku". "Martell V.S.O.P." augļu aromāts ar ozolkoka un vaniļas notīm kopā ar "Ginger Ale", bitteru un ledu veido kokteili ar ļoti interesantu, nedaudz vieglprātīgu, taču neuzbazīgu garšas buķeti. Šā kokteiļa nosaukums ir "Life is simple" ("Dzīve ir vienkārša"), un tā vien gribas turpināt - "bet skaista!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!