kafija, kapučino, macaroons, mandeļu bezē, vintage, kārums, svētki, atpūta, brokastis
Foto: Shutterstock

Plaši izplatītus mītus, ar kuriem nākas saskarties ikdienā, atspēko uzņēmuma "Kafijas draugs" vadītājs Andris Leitis.

Pirmais mīts: visa kafija ir vienāda, atšķiras tikai iepakojumi

Šis mīts, šķiet, pārsteidz visvairāk. Patiesībā katrā valstī vai reģionā nobriedinātai kafijai piemīt smalkas garšas nianses un aromāta īpatnības, kuras atpazīst tikai cilvēki ar izkoptu garšas izjūtu. Kafijas garša un aromāts ir atkarīgs no izcelsmes valsts, klimata, augsnes apstrādes metodēm un grauzdēšanas. Tas, kādu kafiju varēs dzert, ir atkarīgs no samaltās kafijas rupjuma, tās saskares ar ūdeni ilguma un ūdens temperatūras pagatavošanas laikā. Grūti noticēt, bet ūdens temperatūras atšķirības pat par dažiem grādiem nosaka, vai viena veida kafija būs rūgta vai skāba, vai, pareizi pagatavojot, pilnībā atklāsies tās īstais, apstrādes laikā iegūtais kafijas aromāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!