Atjaunotais sakņu paviljons Centrāltirgū - 37
Foto: LETA

Gada nogalē portāls Tasty.lv, vēloties noskaidrot, kuri produkti un ēdieni nākamgad mūsu valstī varētu būt īpaši populāri un iecienīti, aptaujāja Latvijas ēdināšanas nozares speciālistus. Lūk, kādas prognozes par 2015. gada tendencēm uzzinājām.

Laura Grēviņa, pārtikas pētniece

Domāju, ka nākamgad turpināsies bioloģisko produktu un "superfood" bums. Noteikti populāras būs receptes, kurās pārvērtības piedzīvos dažādi veselīgi dārzeņi, vēlams, vietējie. Piemēram, fritēti Briseles kāposti. Domāju, ka uzsvars ir un būs uz vietējiem produktiem, sevišķi tiem, kas aug mežā. Arī tādiem, ko neesam iedomājušies ēst. Pagaidām varbūt tas būs restorānu līmenī, bet vēlāk...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!